Vitaliteit in uw bedrijf
door flow

Bedrijven

Wilt u ook graag het ziekteverzuim in uw bedrijf verlagen en medewerkers betrokken en enthousiast te houden?

Het is mogelijk met de flow training.

 

Een niet betrokken medewerker kost een bedrijf al gauw duizenden euro's op jaarbasis. Bij deze mensen is het ziekteverzuim over het algemeen ook veel groter. Een niet betrokken medewerker praat gemakkelijker over wat er allemaal mis gaat, wat een negatieve sfeer op de werkvloer bezorgt. Hoe deze mensen mee te krijgen naar het positieve, naar een onbewuste ambassadeur voor uw bedrijf? Medewerkers die betrokken zijn; werken efficiënter, motiveren anderen en krijgen meer voor elkaar. Wie wil dat niet?

Alles begint en staat bij de persoon zelf. Hoe zit de medewerker in zijn/haar vel, zit hij wel op de goede plek, wat hebben ze nodig en wat kunnen ze zelf doen, waar komt het gedrag vandaag? Ook al wil men zakelijk en privé gescheiden houden, doorgaans zijn ze naadloos aan elkaar verbonden.

 

De flow training brengt mensen in beweging, zowel privé als zakelijk. Zodra de een beter stroomt, stroomt het andere eenvoudigweg mee. De trainingen zijn zo ingericht dat zowel medewerkers individueel als in team verband er veel baat bij hebben. Tenslotte heeft ieders denken en gedrag effect op de ander. Door inzicht te krijgen in eigen doen en laten, ontstaat er begrip, ruimte en inzicht in wat echt nodig is.

 

De flow staat helpt de prestaties van uw bedrijf/team te verbeteren en zelfs de prestaties naar het hoger niveau te brengen. Flow is in beweging zijn.

Wij, van Dolphinflow, bieden een flow training aan waarbij in groepsverband als individueel vaardigheden, tools en ervaringen worden meegegeven om de flow te op  korte termijn vinden en voor lange termijn  te behouden. Onze missie is iedereen te ondersteunen in the flow te kunnen leven.

 

Flow Scan

 

Welke medewerkers hebben verborgen kwaliteiten en talenten die inzetbaar zijn voor de organisatie?

Flow Scan

Ontdek hoe jij jouw bedrijf in de flow staat kunt brengen

Waar zitten de knelpunten? Bestaan de knelpunten zuiver uit onderlinge miscommunicatie of is er spraken van eilandjes, hebben de afdelingen onderling niet helder wat het gezamenlijke doel is. Zijn de knelpunten slechts beperkt tot bepaalde afdelingen of vindt het op grotere schaal plaats. Wat te doen zodra deze knelpunten helder zijn geworden. Wat is er nodig om alle medewerkers betrokken en samenwerkend te krijgen aan het grotere geheel. Iedere medewerker binnen het bedrijf is een spil die het bedrijf kan doen bloeien. Haal de kwaliteiten naar boven, onderzoek of de medewerker echt op de geschikte plaats voor hem of haar zit. Wordt er daadwerkelijk optimaal gebruik gemaakt van diens talenten en kwaliteiten of zit er nog meer potentie in of zijn de uitdagingen te groot. Hoe is de werkdruk verdeeld? Waar zitten de wrijvingen en hoe deze te kanaliseren.

 

De flow Scan is een niet oordelend en onafhankelijk onderzoek. Puur gericht om het bedrijf als de mens in het bedrijf volledig tot zijn/haar recht te laten komen en er een bloeiend geheel van te maken.

 

  Flow traject

"Zonder deze training zouden we niet zo zelfverzekerd zijn en

zonder discussie onderling aan de slag gaan"

- Start Uitzendbureau -

Een van de uitdagingen tijdens de flow training is de onderlinge communicatie en samenwerking te verbeteren vanuit de cockpit in een vluchtsimulator

Flow Traject

Doelstelling

Het is bekend dat wij evenveel prikkels per dag te verwerken krijgen als onze voorouders gedurende hun hele leven. Dit vergt veel van ons. Het hebben van focus, jezelf kunnen blijven, goed samenwerken en presteren in deze turbulente omgeving is bijzonder lastig. Het gevaar is dat we nog harder gaan werken en van ons zelf vervreemd raken wat stress verhogend is met een burn-out als mogelijk gevolg.

Wij hebben ontdekt dat in the flow zijn het antwoord is om om te gaan met de vele prikkels en prestatie-eisen. Door flow heb je focus en komen er ongekende krachten en inzichten in je los die jou helpen om zichtbaar moeiteloos te opereren en optimaal te presteren.

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die in de flow zijn 5% meer presteren, lekkerder

in hun vel zitten, vol energie zijn en helderder kunnen denken. Dit bereik je niet door nog

harder te werken, integendeel.  Flow staat voor moeiteloosheid in datgene wat je bereiken wilt.

 

 

Effect flow training voor medewerkers

 • Verlaagd ziekteverzuim
 • Verbeteren de samenwerking
 • Verhogen de betrokkenheid van de medewerkers
 • Opent en benut van ieders potentieel
 • Reduceert stress
 • Creëren van optimale resultaten
 • Beter zicht en benutten van eigen competenties
 • Overkoepelend blij gevoel hebben
 • Oplossing gericht werken
 • Creatief en innovatief denken
 • Energie voor 10 hebben
 • Krachtig in zelfvertrouwen en bewust van eigen kwaliteiten

Voorbeelden van teams in flow

 • het Nederlands elftal onder Louis van Gaal tijdens de wereldkampioenschappen in de VS,
 • het Waterpolo-team dat Europees kampioen werd onder leiding van Robin van Galen,
 • het orkest van Andre Rieu.

 

Teams in flow komen, schijnbaar moeiteloos, tot topprestaties. Plezier en succes zijn daarbij sleutelwoorden.

De Flow -management- training

"ging over de ontwikkeling van de mens en de mens in het team.

Ik wist niet dat je als team op zo'n fijne manier kan samenwerken."

 

Coranne Zwijnen, Gemeente Zoetermeer

flow management training

voor management en leidinggevenden

 

Er is een aparte verdiepende training voor leidinggevende daar deze ook het overkoepelende geheel in de gaten dient te houden, en het transformatie proces heeft te ondersteunen.

 

Hoe de flow te behouden binnen je team of binnen je bedrijf

Als leidinggevende heb je de belangrijke taak om je team zo veel mogelijk goed te laten functioneren en optimale resultaten te halen. Betrokkenheid, een goede samenwerking en gezonde medewerkers is daarbij enorm belangrijk. Om dit te behouden dien je als leidinggevende het grotere geheel en ieder teamlid individueel in de gaten te houden. Daar er altijd meerdere belangen meespelen in het leven van een mens heb je als leidinggevende alert, gedreven en met compassie de mens in de mens te blijven zien en ontmoeten. Soms hoeft iemand alleen maar even gehoord te worden om verder te kunnen, een ander scherpere aansturing  of een opleiding, weer een andere  meer uitdaging in het vervullen  van taken, enzovoort. Of heb je als leidinggeven de te bemiddelen tussen medewerkers. Tegelijkertijd ben je verantwoordelijk voor het behalen van targets. Hoe behoud je de flow in jezelf als leidinggevende en hou je de flow in je team voor de korte en lange termijn.

 

Ontdek in de Management Flow training de tools en vaardigheden om je jezelf en je medewerkers blijvend betrokken & vitaal te houden.

Vanuit flow leiding geven

Ontdek hoe de flow te behouden in je team.

Ontvang tools en vaardigheden om je medewerkers blijvend betrokken & vitaal te houden.

"Door de

 Team Flow Traning

is het net alsof alle puzzelstukjes opeens passen. Alles gaat vanzelf, oplossingen lijken zich opeens aan te dienen, teamleden weten elkaar beter te vinden en gaan ervoor."

 

Kees, Den Haag

 Team flow training

Voor afdelingen, teams en organisaties

 

Ultieme samenwerking, betrokkenheid, vitaliteit, compassie en vernieuwing in een team is te bereiken door alle teamleden in hun ware kracht van flow te brengen.

Hoe die flow in ieder teamlid te bereiken, is ieders potentie en competenties te doen laten bloeien. Veiligheid en vertrouwen zijn daarbij key woorden.

Zodra een medewerker in een team niet zijn ware competenties laat zien, is kans op frictie aanwezig. Zonde van de tijd waar juist elkaars kwaliteiten stimuleren en inspireren nodig is.

Flow brengt de veiligheid in iedere teamplayer, zodat degene zo in zijn/haar kracht komt te staan dat ze haar ware inzet, haar ware potentie ook daadwerkelijk toont. Wat een team optimaal doet creëren en presteren.

Breng je medewerkers in flow

Samen met je team ontvangen jullie inzichten, strategieën en instrumenten om de flow binnen het team te optimaliseren. Verfrissende training vol vaardigheden die je jarenlang ondersteunen.

Flow Assesment

Flow & Communicatie Assessment

Uniek event

Flow en communicatie staat centraal in deze 2-daagse flow workshop.

Een assessment is meestal iets waar je tegenop ziet. Als je nerveus bent, krampachtig probeert te zeggen wat je denkt dat de ander wil horen, in hoeverre laat je dan jezelf zien? Wij denken dat je juist met plezier naar een assessment  zou moeten gaan, in het vertrouwen dat wie je bent en wat je te bieden hebt daar prima naar voren komt. Evenals ideeën over waar groei kansen zitten. De begeleiders helpen je kijken naar mogelijkheden en kansen. Je maakt een verdiepingsslag m.b.t. dingen die je al weet van jezelf en je maakt het concreet.

Dag 2 gaan we aan de slag om die verdiepingsslag te doen beklijven. Maak kennis met de flow in jezelf, door jezelf nog beter te leren kennen.

Deze workshop wordt samengesteld door Dolphinflow & Jellow Wings.

 

 

Mindful werken workshop

Mindful Werken workshop

Focus - Dit is het moment dat je leeft, hoe vul jij jouw moment in?

Het enige moment wat er toe doet is dit moment. Hoe deel jij dit moment  voor jou in?

Op het werk worden we vaak afgeleid door onbelangrijk mails, whatsapps, berichten of gesprekken. Door de sociale media worden we elke seconde op te hoogte gehouden van zaken die er op dit moment niet toe doen. En worden we niet van buitenaf afgeleid, zorgt ons eigen denken er wel voor dat ongenuanceerde berichtgevingen in ons hoofd rondspoken.  Onze geest raakt regelmatig verstrikt in verhalen of ze nu uit het verleden komen of in de toekomst gaan plaatsvinden. Wat ons ook veel bezit houdt, is dat wat anderen ervan vinden.

Hoe hier mee om te gaan? Hoe rust te brengen in deze maalstroom aan gedachten? Zodat je efficiënter om kunt gaan met je kostbare tijd, wat tja voor je het weet is dit moment al weer voorbij...

Alles staat en begint bij jezelf. In hoeverre laat jij jezelf afleiden en wat is voor jouw echt belangrijk?

 

Mindful Werken is een hele andere vorm van timemanagement. Want time is niet te managen, wel jijzelf. Hoe ga je praktisch met jouw tijd om? Hoe plan je heel gericht? Waar gaan jouw gedachten naar toe, wat trekt jouw aandacht en hoe haal je die focus naar dit moment zodat je heel gericht je werk kunt doen? Waardoor je minder stress ervaart en geconcentreerd kunt werker, met als gevolg sneller klaar, meer ontspannen en meer vrije tijd.

Mindful Werken leert je te focussen op wat je  op dit moment aan het doen bent.

Leer heel bewust bezig te zijn met dat belangrijke rapport of in gesprek volledig aanwezig te zijn  zonder jezelf te verliezen.

 

Mindful werken is een leuke interactieve workshop. Waarbij ervaren voorop staat. Want door te ervaren is het gemakkelijker een vaardigheid eigen te maken. Keuze uit middag, dag of 2-daagse workshop.

Vraag gerust een offerte aan voor op jouw organisatie of afdeling.

 

 

Flow Coaching

Wanneer je in jezelf gelooft,

is alles mogelijk

Flow Coaching

Innerlijke leiderschap

 

Gebeurtenissen om je heen zijn niet onder controle te krijgen, die komen op je af of je wilt of niet. Waar jij invloed op kunt uitoefenen is de manier waarop je ermee om gaat.

Hier zit je groei en je mogelijkheden in.

Gebeurtenissen uit je verleden hebben effect hoe je naar je eigen toekomst kijkt. Zodra je deze gebeurtenissen gaat ombuigen in belangrijke levenslessen vol innerlijke groei, kom je lekkerder in je vel te zitten, en wel nu. Vanuit het nu ontwikkel je ruimte in jezelf waardoor je anders naar je toekomst gaat kijken. Jou geluk, jouw welzijn heb je in je eigen hand. Door je focus te gaan richten op wat jou blij maakt, en dat lijkt wellicht egoïstisch, echter alles behalve. Hoe krachtiger jij bent van zelfvertrouwen en innerlijke vrijheid, hoe meer je dit uitstraalt naar de wereld om je heen. Zit jij goed in je vel, lift de wereld om je heen met je mee. Dus je relaties, je werk, je carrière, ge gezondheid alles krijgt een boost. Je gaat staan in wie je bent. Communiceert daardoor krachtiger en weet beter wat goed is voor jou.

Wellicht de je loopbaanperspectief zich als het waren ontvouwd. Je de relatie vindt waar je zo naar verlangt. Dat je onafhankelijk van liefde, succes, al liefdevol en succesvol bent.

 

De keus is aan jou, bij jou ligt de 1e stap.

 

Wij van Dolphinflow bieden coaching op het gebied van: flow, levensvragen, loopbaan, burn-out, stress release, innerlijke leiderschap, persoonlijke ontwikkeling. We beschikken over de nodige Coach en Therapeutische opleidingen en zijn ervaringsdeskundig op het gebied van: loopbaan, sollicitatie training, relatie, pesten, burn-out, scheiding, ziekte, verlies.

In de natuur gaat alles moeiteloos

Moeiteloos komt de zon op,  groeit het zaadje uit tot een prachtige boom, drijven wolken voorbij, leert de welp lopen.

Wat maakt dan toch dat wij mensen aan die moeiteloosheid voorbij gaan en hard werken.

Flow is vanuit die de moeiteloosheid tot mega prestaties komen.

"Dolfijn in ons logo symboliseert waar flow voor staat speels, passie, plezier, verbinding, vrijheid en bezieling"

- Dolphinflow -

Coaching

Algemene Voorwaarden

mindfulness I

Flow Artikelen

mindfulness eetcafé

Foto's: persoonlijk en Unsplash,  We are greatful to Unsplash  for there beautiful free pictures.

©2007 Dolphinflow. All rights reserved.

Op de hoogte blijven of vraag:

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Dank je wel voor je interesse in Dolphinflow. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

workshop