Dolphinflow

Vindt de flow in jezelf

Wie zijn wij?

Dolphinflow staat voor; in verbinding zijn met jezelf en de ander

 

Dolphinflow ondersteunt mensen in het vinden van de flow in zichzelf en in het team.

Je weet eigenlijk alles al, wat je wensen zijn, wat je verlangens zijn, maar hoe deze aan te pakken en neer te zetten is een ander verhaal. Het hart, vele male intelligenter dan onze hersenen zit alle informatie opgeslagen die nodig is voor een gelukkig leven. Hersenen en hart zijn verbonden, ze hebben elkaar nodig om de balans te behouden. Gros van ons mensen leeft voornamelijk alleen vanuit de hersenen, het denken, kennis. Kan ook niet anders we hebben op school alleen maar geleerd kennis op te nemen en niet om gelukkig te zijn. Doch onderzoek heeft aangetoond dat het hart vele male intelligenter is dan de hersenen. De vraag is hoe kom je daar bij?

 

Wij zijn er vooral op gericht de antwoorden te vinden in jezelf. Kreten zoals: 'je houdt het vast, je kunt beter loslaten, ga op zoek naar jezelf, doe wat je leuk vindt, leef wie je bent' zijn allemaal prachtig, maar hoe pak je dat nu aan?

Nou, daar komen wij bij aan te pas. De trainingen zijn erop gericht alles uit jezelf te halen, op jezelf te vertrouwen, te bouwen en in verbinding te zijn met jezelf en de ander.

De ondersteuning die wij jou aanbieden, is de eerste stap op weg naar innerlijke geluk.

 

Hieronder de inspiratie bronnen achter Dolphinflow:

Monique Peperkamp

Pim Koenen

flow trainer, flow coach, mindfulness & stoelmassage docente

Wat betekent flow voor jou?

Flow is voor mij leven in vrijheid en intense blijheid, wat er ook gebeurt. In de flow ervaar ik een enorme helderheid en tegelijkertijd voel ik me verbonden met alles en iedereen. Ik zit boordevol energie. Alles vloeit met gemak uit mijn handen en verzet ik bergen zonder moe te worden. Informatie en ideeën komen als vanzelf naar boven drijven, daardoor weet ik precies wat ik te doen of te zeggen heb. Het voelt heerlijk.

 

Hoe ben je in de flow gekomen?

Mijn Flow piek momenten deden zich, gek genoeg, voor in de meest moeilijke en onrustige tijden (scheiding, overlijden moeder, schulden, huis kwijt). Toen  al die gebeurtenissen tegelijkertijd op me af kwamen, voelde ik me overmand, moe en down. Mijn aandacht was versnipperd, ging van de ander, naar mijn verleden of toekomst.  Mijn eerste bewuste flow piek was op de dag dat ik weg liep uit mijn huwelijk. Het was midden in de winter. Ik had een tijdelijk onderkomen bij een kennis, waarin door een rollercoaster aan emoties ging. Toen het even droog was, ging ik wandelen over de dijk. Daar werd ik verrast door een prachtige paarse lucht met ondergaande zon. Ik werd overmand door de schoonheid en voelde me opeens zo vrij en blij. Alles zorgen waren als sneeuw voor de zon verdwenen, ik was helemaal in het moment. Ik gaf me zo'n inzicht. Vanaf dat moment werd ik me bewust mezelf te leren focussen, in het hier en nu te leven. Telkens als mijn gedachten afdwaalde (en dat deden ze heel vaak) gebruikte ik al mijn zintuigen. Begon ik heel bewust in en uit te ademen, werd me intens bewust van mijn handelen, omgeving, gevoelens en gedachten. Binnen no time voelde ik me anders, vloeide de energie terug in mijn lijf, voelde me vrolijk worden, krachtig en wist is dat ik het redden ging. Zo pakte ik elke gebeurtenis aan. In het begin waren deze piek momenten kort, naar mate ik er meer mee werkte, werden deze momenten weken en nu zelfs maanden.

 

Wat is je valkuil?

Ik heb twee belangrijke valkuilen en vele kleintje, maar daar ga ik het nu niet over hebben:

1: Invullen wat ik denk dat een ander van mijn denkt, dit als waarheid beschouwen en me daarop aanpassen. Ik voelde me vroeger net een kameleon. Daar ben ik mee gestopt. Ik heb geleerd prachtige verdiepende contacten te hebben, vooral door mijzelf te zijn.

2. Mijn innerlijke kritische stem, (gekwetst ego) vooral naar mijzelf. Soms is deze zo krachtig, dat ie het gemakkelijk van me over neemt. Juist door heel bewust te zijn van wat er in mijn gebeurt, krijgt die kritische stem veel minder ruimte. Zodra ik merk dat ik mezelf klein maak of onzeker voel, zet ik er een positieve gedachten tegenover. Met als gevolg dat ik stappen zet en veel meer plezier heb in mijn leven. Wat er ook speelt. Dat is wel zo fijn.

 

Wat is jouw rol binnen Dolphinflow?

Mijn rol binnen Dolphinflow is heel veelzijdig. Van het uitwerken en geven van trainingen, lezingen en coaching, tot maken van de website, flyers e.d. Mijn rol is te blijven vernieuwen en te groeien. Hoe nog beter de ander of het bedrijf te kunnen ondersteunen in zijn/haar levensfase of het verandering-/ transformatie proces.

 

Wat is jouw uniek eigenschappen?

Mijn kwaliteit ligt vooral in de deelnemers veiligheid te bieden. Mensen openen zich gemakkelijk bij me. Naast een hoop kennis die ik heb opgedaan in cursussen, trainingen en workshops en boeken, ben ik vooral ervaringsdeskundige met een groot inlevingsvermogen. Ik neem echt alle tijd en rust voor een sessie. Ik weet mensen echt te laten voelen wat goed is voor henzelf. Ik ben creatief en heb de mogelijkheid om de training zo om te buigen in wat zich op dat moment aandient, zonder ver af te wijken van het programma. Mijn liefde voor de ziel, healing & energie tevens mijn achtergrond als Natuurgeneeskunde energetisch therapeut en studie in Chakra psychologie en PRI (Past reality integration) brengt verdieping mee.

 

Wat inspireert jou?

Mensen m.n. de innerlijke mens. Het boeit me hoe men denkt en wat dit denken voor effect heeft op het lichaam. Alles is verbonden.  Wat voor effect heeft ons eigen denken op ons fysieke, mentale, geestelijke lichaam en visa versa. Ik ben gaan begrijpen en voelen dat geluk inderdaad in jezelf ligt. Gelukkig zijn, lukt alleen maar door jezelf te zijn. Jezelf zijn is zo krachtig en zo heerlijk vrij.

 

Wat is jouw missie?

Mijn persoonlijke missie is mijn passie, mensen ondersteunen zich te herinneren wie zij daadwerkelijk zijn, dat het geluk in henzelf ligt. Mensen zijn mooie, unieke wezens, iedereen is anders, ieder mens heeft zo zijn eigen kwaliteiten en talenten. Als mensen hun passie leven en niet alleen maar doen wat er van hun verlangt wordt, zouden ze tot veel meer in staat zijn, meer geluk en compassie ervaren en met meer respect zijn voor zichzelf en de ander door het leven gaan.

 

Hoe hoop je dit te bereiken?

Mijn wens is het flow traject met daarin het vitaliteitspakket tot een groot succes te maken. Zodat mensen kunnen leven vanuit liefde, blijheid en vrijheid en zo met z'n allen de wereld een stukje mooier maken.

 

Jouw favoriete citaat:

Laat je angst je niet weerhouden je leven te leven !

Van mijn vader op zijn sterfbed, hij had zijn hele leven vanuit angst geleefd.

bedrijfseconoom & flow trainer

Wat betekent flow voor jou?

Een manier van leven, het beste uit jezelf kunnen halen, passie, geluk en vrijheid komen samen. Het geeft mij ook een kompas, richting om in deze uitdagende maar ook ingewikkelde tijd richting te vinden. Het betekent voor mij ook het manifesteren van mijn dromen en een manier van leven die heel prettig is.

 

Hoe ben je in je flow gekomen?

Door elke dag weer een stapje te zetten om te ontdekken wie ik werkelijk ben en wat ik echt wil bereiken. Door mijn passie te vinden en die te leven. Het opruimen van belemmerende overtuigingen en het nemen van verantwoordelijkheid voor wat ik doe. Uit mijn comfortzone te stappen, angst aan te kijken en accepteren wat er is. Kritisch kijken naar wat er goed gaat en wat er beter kan. En zien dat mislukkingen en falen er bij horen en daar van te leren. Ik ben niet continue in flow, maar steeds meer en langer.

 

Wat is je valkuil?

Dat ik te serieus en te ongeduldig ben. Ik wil vaak te snel en te veel tegelijk. Accepteren dat alles zijn eigen ritme en tempo heeft en nog beter focussen. Ook heb ik de neiging om alles te willen oplossen voor de mensen in mijn naaste omgeving.

 

Wat is jouw rol binnen Dolphinflow?

Het ontwikkelen van trainingen en trajecten, het promoten van flow en onze diensten en het adviseren, trainen en coachen.

 

Wat inspireert jou?

Mensen die zichzelf durven te zijn, die gepassioneerd zijn en opgaan in wat ze geloven. Uitzonderlijke sportprestaties, mooie films, bevlogen muziek en teams waar de samenwerking als vanzelf lijkt te gaan.

 

Wat is jouw missie?

Flow verder te ontwikkelen en mensen daarmee te inspireren, adviseren en vaardig in flow te maken. Mensen helpen om vrij te worden en gelukkig te zijn. De wereld een klein beetje beter te maken.

 

Hoe hoop je dit te bereiken?

Door mijzelf en Dolphinflow te blijven ontwikkelen en te -durven- investeren in promotie.

 

Jouw favoriete Quote?

 

 

 

Leven is overvloed, er zijn geen tekorten als je durft te leven.

 

De tekorten zitten in je hoofd.

 

Vindt de moed en de energie die nodig is om te kiezen te leven vanuit je hart.

 

Het maakt het leven als een dolfijn bereikbaar ...

flow!

"Dolfijn in ons logo symboliseert waar flow voor staat speels, passie, plezier, verbinding, vrijheid en bezieling"

- Dolphinflow -

Coaching

Algemene Voorwaarden

mindfulness I

Flow Artikelen

mindfulness eetcafé

Foto's: persoonlijk en Unsplash,  We are greatful to Unsplash  for there beautiful free pictures.

©2007 Dolphinflow. All rights reserved.

Op de hoogte blijven of vraag:

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Dank je wel voor je interesse in Dolphinflow. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.