Koffie uurtje

Ga er even lekker voor zitten en geniet je koffie of thee en van het lezen van onderstaande artikelen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe informatie, schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Dolphinflow blog pagina

Wekelijks zal deze blog aangevuld worden en binnen no-time zal deze pagina vol staan met artikelen over flow, persoonlijke ontwikkeling, onderbewuste en bewustzijn, gezondheid, energie, bekende motivatie sprekers en veel meer… Nog even en je vindt er meditaties, verhalen van onszelf of anderen, informatie over mooie films waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Hopelijk komt er feedback, via facebook. Er gaan oefeningen, vragen en opdrachten komen die je kunnen helpen in jouw groei. Dus houd deze pagina in de gaten! 

Dolphinflow

Wat de diagnose kanker mij vertelde over oordelen

In 2010 zorgde een groot gezwel in mijn buik voor een lange onrustige reis naar binnen. In meditatie leerde ik wat deze diagnose met me deed en wat dit gezwel mij vertelde over hoe ik naar mezelf keek.

Vergeven

Van boosheid naar vergeving

Scheiding kan pijnlijk zijn en het kan jaren duren eer je van deze pijn af komt. Sommige blijven er in hangen, in boosheid of verdriet. Voor ieder mens blijkt ook deze levensfase een belangrijke levenses.
Lees hoe tijdens mijn scheiding de boosheid werd omgebogen naar vergeving.

Relatie retraite

Ont-stressen tijdens Corona goed voor gezondheid

Corona leert ons hoe belangrijk onze gezondheid is. Voor sommigen is het een tijd van hard werken, voor anderen valt alles weg en werd het stil, maar de druk groter. Deze stilte en druk overkwam ook mij. Het was eng maar het blijkt een zegen. Ontdekt hoe er ook mee omgegaan kan worden.

Mezelf mogen zijn

Jezelf mogen zijn

Aanpassen is voor veel mensen een tweede natuur. Onze aandacht gaat zo gemakkelijk naar de ander. Soms lijkt het wel dat hoe de ander reageert onze stemming beïnvloedt. Om jezelf te kunnen, durven en mogen zijn, is een weg van bewustwording en loslaten. Ook voor mij. Klik op de foto en lees verder...

Overlevingsmechanismen

Hoe pesten je leven kan achtervolgen

Dit artikel gaat over een klein meisje dat op jonge leeftijd gepest werd. Lees welke overlevingsmechanismen ze heeft ontwikkeld om 'dom zijn' te vermijden. Hoe dit pesten het gros van haar leven heeft bepaald en hoe ze het zelf weer heeft weten om te buigen.

Thuiswerken

6 tips: maakt thuiswerken plezieriger dan ooit

De Volkskrant laat in een artikel weten dat veel werknemers het thuiswerken moe zijn. Na 4 maanden thuiswerken voelen veel mensen zich opgebrand. Klik op de foto voor de 6 tips die het thuiswerken aangenamer, leuker en energieker maken.

hersen mentaal

7 tips: mentaal je immuunsysteem te versterken

Het Covid-19 virus en vooral de media eromheen veroorzaakt veel stress. Juist deze stress creëert spanning in ons lichaam, deze spanning verlaagt je immuunsysteem. Klik om te ontdekken hoe je je immuunsysteem juist kunt versterken in deze periode.

Droomdiner

Droomdiner 1e roman van Monique

In 2014 is mijn eerste boek uitgekomen. Het is een spiritueel Roman, genaamd Droomdiner. Het verhaal is gebaseerd op visualisaties van mezelf en energetische sessie met klanten. Om de sessies tot een verhaal te brengen is creativiteit gebruikt.

Durven te spreken

De dans van openheid

"Mediteren is een manier om bij de stilte in jezelf te komen'' las ik in mijn leerboek over meditatie in de psychosynthese. Het was tijdens een meditatie, van de Dolphinflow Retraite in de Dordogne vorig jaar, dat ik in mijn hoofd op zoek ging naar de beelden die pasten bij de visualisatie. Beelden visualiseren lukte mij niet... meer lezen klik op de foto