RETRAITE RELATIE VERBETEREN

Verbeter de relatie met jezelf en de ander

Verbeter de relatie met jezelf tot de ander in hartje Frankrijk

16 t/m 23 april 2022

Thema tijdens deze retraite is: jezelf zijn en blijven in relatie tot de ander; letterlijk en figuurlijk een reis naar je hart. Hoe mooi dit te doen in hartje Frankrijk. Tijdens deze retraite kijken we waar je in contact met de ander tegenaan loopt en buigen we het om naar innerlijk vertrouwen, zelfliefde, waardering en dankbaarheid voor jezelf en de ander. Om met de ander te kunnen verbinden, dien je de verbinding met jezelf te verbeteren. Hoe sta je open voor jezelf en de ander en verlies je jezelf niet. 

Wil jij jezelf niet meer verliezen in een ander, dan is dit je kans! Deze heerlijke week is een combinatie van thuiskomen bij jezelf, waardoor je ook thuis bent in je relatie. Tegelijkertijd kom je tot rust en kun je genieten van een prachtige locatie in een schitterende omgeving.

Het programma: Het programma bestaat uit meditaties, visualisaties, opdrachten, feedback, familie opstellingen, kampvuur verhalen, mindfulness, dans, oefeningen en eenvoudige yoga. We gaan aan de slag met creatieve oefeningen die inzichten doen ontluiken die diep in je verborgen liggen. Oude overtuigingen en patronen worden aangekeken en losgelaten, zodat er ruimte komt om te zijn wie je werkelijk bent en je eigen positie in de relatie kunt verbeteren. Dit alles onder de liefdevolle begeleiding van Monique.
Er is tijdens de workshop ook voldoende ruimte ingeroosterd om deze prachtige omgeving te verkennen.

Datum: zaterdag, 16 – 23 april 2022

Chateau de Bussolles

Locatie: Chateau de Bussolles, Allier, het hart van Frankrijk. Chateau de Bussolles is een prachtig kasteel, 4-sterren locatie, gebouwd in de 10e eeuw. In 1810 werd het kasteel grondig gerestaureerd. Het heeft een rechthoekige bouw met 4 kantelen. Je waant je oprecht even terug in de glorieuze tijd van ridders en jonkvrouwen. Via een lange landelijke oprijlaan bereik je het kasteel. Er is van alles te doen om even te ontspannen in het kasteel, zo is er op zolder een speelruimte voor tafeltennis, air-tennis, pooltafel, enz. 

De kamers: De kamers zijn bijzonder luxe ingericht, groot en zo authentiek mogelijk en sommige met prachtige uitzichten. Er zijn 7 kamers voor 2 personen en twee één persoonskamers. 

Omgeving: Er is genoeg te doen in de omgeving; zo kun je heerlijk wandelen in de tuinen rondom het kasteel of je kunt een verfrissende duik nemen in het zwembad. Je kan een authentieke markt bezoeken, de vele grotten en spelonken ontdekken en een overvloed aan pittoreske plaatsjes verkennen. Of gewoon even  niets, helemaal niets, luieren bij het zwembad of onder het genot van een drankje leuke gesprekken houden.

Mis deze unieke ervaring niet. 

Kosten zijn, Inclusief: overnachting, ontbijt, lunch & diner en drank (geen alcohol), de retraite, eindschoonmaak en BTW: € 1.887,- p.p. Voor 2 personen is de prijs
€ 3.574,- (= € 100 korting per persoon). Wens je een kamer uitsluitend voor jezelf dan is er een toeslag van € 70,-. Exclusief: reiskosten heen en terug, handdoeken en individuele sessies. 

Individuele sessies: Lichaamsmassage, individueel coaching, aura reading/healing, voetmassage, magneetmassage (dit alles tegen vergoeding).

mijn ervaring

Ik ben ook zo dankbaar voor deze reis, wat een inzichten. Mijn partner laat me volledig toe en vertrouwd me 100% of zelfs meer.
Dus de verbinding is perfect. Dank je wel voor deze bijzondere week.

 – Diana –

In de relatie tot de ander, ontdekken wie je werkelijk bent

Elke relatie die je aangaat is een schitterende manier om jezelf te ontmoeten. Want juist in contact met anderen is het de grootste uitdaging om jezelf te blijven. We worden dagelijks uitgedaagd in contact met familie, vrienden en collega’s. De ene keer gaat het heel goed om jezelf te blijven, de andere keer verlies je energie of kom je terecht in zinloze discussies.

Hoe kijk je naar de ander en hoe kijk je naar jezelf. Voel je je geremd of voel je je vrij om in contact te komen. Er zijn verschillende vormen van relaties;

  • partner relatie, 
  • ouder-kind relatie
  • grootouder -kleinkind relatie
  • broer-zus relatie
  • vrienden of vriendinnen relatie
  • collega relaties
  • hele korte relaties, zoals contact met de kassadame.

De manier waarop een relatie verloopt, zegt wat over jou en over de ander. De meeste problemen die we in een relatie hebben, zijn ontstaan met thema’s uit ons verleden. Via de ander hopen we oude thema’s op te lossen. Maar weet je niet dat je oude thema’s met elkaar aangaat dan loop je de kans dat de relatie stuk gaat.

Tijdens deze retraite gaan we kijken waar je tegenaan loopt met de ander en hoe je dit kunt ombuigen.

zijn wie je bent