WAT IS FLOW

mentale gezondheid

Vergroten van je mentale gezondheid en je innerlijke vrijheid

Flow is een mentale gezondheid waarin je helemaal op gaat in wat je aan het doen bent. Je bent gefocust, de tijd lijkt stil te staan, ideeën vloeien af en aan, je bruist van de energie, je bent in staat optimaal en succesvol te creëren en te presteren. Je voelt je betrokken, ervaart passie en compassie. Je leeft helemaal in het moment.

Het is bekend dat wij heden ten dage evenveel prikkels per dag te verwerken krijgen als onze voorouders gedurende hun hele leven. Dit vergt heel veel van ons. Het hebben van een overvolle agenda, moeten aan de nodige eisen voldoen, ervaren lastige werk situaties en tegelijkertijd dienen we succesvol te zijn in het leven en liefdevol te zijn in relaties. Het gevaar is dat we nog harder gaan werken, van onszelf vervreemd raken, op onze tenen lopen, spanning opbouwen in ons lichaam waardoor fysieke klachten toenemen met als dreiging een burn-out. 

Wij hebben ontdekt is dat flow het antwoord biedt om beter om te gaan met de vele prikkels en prestatie-eisen van de huidige tijd. Het vergroot je mentale en fysieke gezondheid, verbetert de vitaliteit en verlaagt stress. Door flow heb je focus en komen ongekende kwaliteiten en inzichten in je los die je helpen om moeiteloos en met plezier te opereren, met vertrouwen relaties aan te gaan en optimaal te presteren. Deze mentale welzijn zal je ondersteunen in je privé leven als op de werkvloer.

Dolphinflow werkt o.a. met de flow methode van Mihaly Csikszentmihalyi, psycholoog en theoreticus is de founder van flow. Aantal kenmerken die hij weergeeft zijn:

  • Visie – zicht hebben op wat je wilt (helderheid)
  • Strategie – de beste route kiezen (focus)
  • Belangstelling – interesse tonen en aandacht hebben in wat er nu gedaan wordt (concentratie)
  • Betrokkenheid – je met hart en ziel verbinden en inzetten (passie)
  • Uitdaging – uit je comfortzone stappen en op zoek gaan naar uitdagingen, innerlijk vrij voelen in het zetten van stappen  (groei)
  • Vertrouwen – fouten maken is leren, werken aan vertrouwen in jezelf en het proces (zelfbewustzijn)
  • Feedback – laat de ander tijdig weten dat ze goed bezig zijn (verbindend communiceren)
  • Controle – diep innerlijk weten dat je zelf degene bent die je geluk en succes kunt waarmaken.
Ook Bruch Lipton, celbioloog, doet ons inspireren. Hij heeft een geniale ontdekking gedaan dat onze overtuigingen invloed te hebben op ons leven.
NLP, Emotioneel lichaamswerk, systemisch werken zijn tools die we naast de nodige levenservaringen als deskundigheid kunnen bieden.

Hoe je gedachten je leven bepalen

Bruce Lipton

celbioloog, auteur

‘Dat zit in de genen’, wordt vaak gezegd, eigenschappen liggen vast. Echter uit onderzoek is gebleken dat genen ons gedrag niet bepalen, maar genen aan- en uitgezet kunnen worden door externe factoren. Ze worden getriggerd door onze waarnemingen, gedachten en overtuigingen.

BOEK: Biologie van de overtuiging

Mentale gezondheid op de werkvloer

Steeds meer werkgevers worden zich bewust hoe belangrijk de geestelijke en fysieke gezondheid van hun medewerkers is. Werkgevers zijn erbij gebaat als hun medewerkers mentaal gezond zijn. Ze zijn erbij gebaat kwalitatieve medewerkers te behouden, de samenwerking te vergroten, de prestaties te verbeteren, mogelijkheden tot innoveren uit te breiden. Fysieke ondersteuning is aan tijdje in gang gezet, yoga, fitness op de werkvloer, echter dat blijkt niet voldoende. Men kan nog zo krachtig en gespierd zijn, maar als onze mentale gesteldheid achterblijft, worden we er niet fitter op. 

Onze mentale gesteldheid hangt af van onze levensomstandigheden, onze overtuigingen en daarop aangepaste patronen. Gedachten als ‘Ik kan het niet, ik doe het niet goed, anderen zijn beter, ik zeg maar niks (uit angst voor afwijzing), hoor ik er wel bij, ik weet niet of ik aan de verwachtingen kan voldoen, wat wil ik nu echt, doe ik hier wel goed aan?’ krijgen we, als coach, vaak mee te horen. 

 

'Bedenk hoeveel het je als werkgever kost zodra
een medewerker langdurig ziek wordt
door mentale druk'

Negatieve gedachten vormen belemmerende overtuigingen. Ze zorgen ervoor dat stappen niet worden gezet, uitdagingen niet worden aangegaan, groei wordt tegengehouden. Deze overtuigingen en patronen ontstaan al op hele jonge leeftijd. We leren ze simpelweg door ze te kopiëren van onze voorbeelden, ouders, opvoeders, familie, vrienden, leraren. Elke ervaring die we hebben opgedaan in ons leven, bepalen onze kijk voor de toekomst. De gebeurtenissen kun je niet veranderen, wel de kijk die je erop hebt. Verander je de kijk, verander je ook je toekomst. Hoe meer berusting en lessen je eruit weet te halen, hoe vrijer en openlijker je stappen durft te nemen voor jouw toekomst. Dit heeft effect op alles om je heen; je relaties, je gezondheid, je werk effort, je productiviteit, je zingeving. 

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een holistisch aanpak, zeker nu er steeds meer onderzoeken worden vrijgegeven over goede en bewezen resultaten. Flow biedt deze mentale én emotionele ondersteuning aan je medewerkers, zodat ze meer vanuit hun innerlijke kracht gaan leven. Meer zingeving en energie hebben, daardoor beter presteren, het belang van hun aandeel in het bedrijf zien, het belang zien van ideeën uiten, kwaliteiten en talenten te laten zien, communicatie verbeteren en plezier toevoegen aan hun werkleven. Verlaag je kostenpost voor ziekteverzuim en verhoog de mentale gezondheidszorg voor je medewerker.

Flow stappenplan

Referenties

Opladen

meer energie

Het was letterlijk en figuurlijk resetten, maar nu heb ik de energie en het vertrouwen dat ik alle omstandigheden moeiteloos aan kan.

 – Petra –

Dolphinflow

enorme groei

Ik heb geleerd dingen zonder lading te zeggen, maar wel mijn grenzen aan te geven. Dank je voor de tools daarvoor.

– Jos –

Dolphinflow

plezier in het leven

Flow heeft echt een positieve impact op mijn leven gehad. Ik bekijk de dingen van een hele andere kant nu.

– Sandra –

“Deze bedrijven gingen u voor