WAT IS FLOW

mentale en emotionele gezondheid

Vergroten van je mentale gezondheid en je innerlijke vrijheid

Flow is een mentale en emotionele gezondheidsstatus waarin je helemaal op gaat in het moment. Je bent gefocust, de tijd lijkt stil te staan, ideeën vloeien af en aan, je bruist van de energie, je voelt je blij en je presteert optimaal. Je voelt je betrokken en ervaart passie en compassie. 

Het is bekend dat wij heden ten dage evenveel prikkels per dag te verwerken krijgen als onze voorouders gedurende hun hele leven. Dit vergt heel veel van ons. Het hebben van een overvolle agenda, het aan  de nodige verwachtingen moeten voldoen, ervaren van lastige werk situaties eisen veel van ons. Tegelijkertijd dienen we succesvol in het leven te staan en liefdevol en betrokken te zijn in relaties. Het gevaar is dat we nog harder gaan werken, van onszelf vervreemd raken en spanning opbouwen in ons lichaam waardoor fysieke klachten toenemen met als dreiging een burn-out. 

Wij hebben ontdekt dat flow het antwoord biedt om beter om te gaan met de vele prikkels en prestatie-eisen van de huidige tijd. Het vergroot je mentale en fysieke gezondheid, verbetert de vitaliteit en verlaagt stress. Door flow heb je focus en komen ongekende kwaliteiten en inzichten in je los die je helpen om moeiteloos en met plezier te opereren, met vertrouwen relaties aan te gaan en optimaal te presteren. Dit mentale welzijn zal je ondersteunen in je privé leven en ook op het werk.

Dolphinflow werkt o.a. met de flow methode van Mihaly Csikszentmihalyi, psycholoog en theoreticus en is de founder van flow. Een aantal kenmerken die hij weergeeft zijn:

  • Visie – zicht hebben op wat je wilt (helderheid)
  • Strategie – de beste route kiezen (focus)
  • Belangstelling – interesse tonen en aandacht hebben in wat er nu gedaan wordt (concentratie)
  • Betrokkenheid – je met hart en ziel verbinden en inzetten (passie)
  • Uitdaging – uit je comfortzone stappen en op zoek gaan naar uitdagingen, innerlijk vrij voelen in het zetten van stappen  (groei)
  • Vertrouwen – fouten maken is leren, werken aan vertrouwen in jezelf en het proces (zelfbewustzijn)
  • Feedback – laat de ander tijdig weten dat ze goed bezig zijn (verbindend communiceren)
  • Controle – diep innerlijk weten dat je zelf degene bent die je geluk en succes kunt waarmaken.
Ook Bruce Lipton, celbioloog, doet ons inspireren. Hij heeft een geniale ontdekking gedaan, namelijk dat onze overtuigingen direct invloed hebben op ons fysieke lichaam en levensomstandigheden. Wat we denken is wat we krijgen.

Hoe je gedachten je leven bepalen

Bruce Lipton

celbioloog, auteur

‘Dat zit in de genen’, wordt vaak gezegd, eigenschappen liggen vast. Echter uit onderzoek is gebleken dat genen ons gedrag niet bepalen, maar genen aan- en uitgezet kunnen worden door externe factoren. Ze worden getriggerd door onze waarnemingen, gedachten en overtuigingen.

BOEK: Biologie van de overtuiging

Mentale gezondheid op de werkvloer

Steeds meer werkgevers worden zich ervan bewust hoe belangrijk de geestelijke en fysieke gezondheid van hun werknemers is. Werkgevers zijn erbij gebaat als hun medewerkers fysiek en mentaal gezond zijn. Met vitale medewerkers kun je samenwerking vergroten, de prestaties verbeteren en mogelijkheden tot innoveren uitbreiden. Fysieke ondersteuning is al een tijdje in gang gezet; yoga, fitness op de werkvloer; echter dat blijkt niet voldoende. Men kan nog zo krachtig en gespierd zijn, maar als onze mentale gesteldheid achterblijft, worden we er niet fitter op. 

Onze mentale gesteldheid hangt af van onze levensomstandigheden, onze overtuigingen en daarop aangepaste patronen. Gedachten als ‘Ik kan het niet, anderen zijn beter, ik zeg maar niks (uit angst voor afwijzing), hoor ik er wel bij of doe ik hier wel goed aan?’ krijgen we, als coach, vaak te horen. 

'Bedenk hoeveel het je als werkgever kost zodra
een medewerker langdurig ziek wordt
door mentale druk'

Negatieve gedachten vormen belemmerende overtuigingen. Ze zorgen ervoor dat stappen niet worden gezet, uitdagingen niet worden aangegaan en groei wordt tegengehouden. Deze overtuigingen en patronen ontstaan al op hele jonge leeftijd. We leren ze simpelweg door ze te kopiëren van onze voorbeelden, ouders, opvoeders, familie, vrienden, leraren. Elke ervaring die we hebben opgedaan in ons leven, bepaalt onze kijk voor de toekomst. De gebeurtenissen kun je niet veranderen, wel de kijk die je erop hebt. Verander je de kijk, verander je ook je toekomst. Hoe meer berusting en lessen je eruit weet te halen, hoe vrijer en openlijker je stappen durft te nemen voor jouw toekomst. Dit heeft effect op alles om je heen; je relaties, je gezondheid, je werkeffort, je productiviteit en je zingeving. 

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een holistisch aanpak, zeker nu er steeds meer onderzoeken worden vrijgegeven over goede en bewezen resultaten. Flow biedt deze mentale én emotionele ondersteuning aan aan je medewerkers, zodat ze meer vanuit hun innerlijke kracht gaan leven en werken. Door meer zingeving en het hebben van meer energie hebben, presteer je beter. Ze zien het belang van hun aandeel in het bedrijf en het belang van het uiten van ideeën.  Logisch gevolg is dat kwaliteiten en talenten beter zichtbaar worden.

Conclusie: Door flow verlaag je je kostenpost voor ziekteverzuim en verhoog je de mentale gezondheidszorg voor je medewerkers.

Mentale gezondheid

Referenties

Opladen

meer energie

Het was letterlijk en figuurlijk resetten, maar nu heb ik de energie en het vertrouwen dat ik alle omstandigheden moeiteloos aan kan.

 – Petra –

Dolphinflow

enorme groei

Ik heb geleerd dingen zonder lading te zeggen, maar wel mijn grenzen aan te geven. Dank je voor de tools daarvoor.

– Jos –

Dolphinflow

plezier in het leven

Flow heeft echt een positieve impact op mijn leven gehad. Ik bekijk de dingen van een hele andere kant nu.

– Sandra –

“Deze bedrijven gingen u voor