Medisch Psychosomatisch Coachen

Wat maakt dat je ziek wordt en hoe voorkom je herhaling?

Wat betekent Medisch Psychosomatisch coachen?

Wat maakt dat je deze ziekte hebt?

Wat maakt dat het lichaam is afgezwakt? Dat het lichaamsvreemde stoffen niet meer herkent als vreemd? Wat maakt dat het immuunsysteem verzwakt is dat het geen weerstand meer kan geven aan wat binnen komt? Of komt deze ziekte je iets brengen?

Met medisch psychosomatisch coachen onderzoeken we de emotionele,  psychische oorzaak van het ziek zijn. Wat maakt dat je deze ziekte hebt? 

In de wereld van gezondheidszorg is men vooral bezig om een ontstane ziekte en symptomen weg te nemen of te bestrijden. Medicijnen worden gegeven om minder last te hebben van pijnen, ongemakken, waardoor je verder kunt met je leven.

Immuunsysteem

Wist je dat 80% van de ziektes ontstaan vanuit chronische stress?

Stress kan al ontstaan op hele jonge leeftijd, waardoor we nu geen goed zicht meer hebben dat ons lichaam in de stress modes zit, dat we gespannen spieren hebben, dat onze bloeddruk is verhoogd, dat ons lichaam continue aan het werk is om ons in balans te houden. Alles wordt opgeslagen in ons onderbewuste en dit onderbewuste is wat ons doorgaans de hele dag aanstuurt. 

De basis ligt in de eerste 7 levensjaren!

Geen pasgeboren baby komt ter wereld met de overtuiging dat hij/zij slecht is of slecht wil doen. Dat ontwikkelt gedurende het leven zelf. Op het moment dat de druk van de omgeving (buitenwereld) hoog is, dient ons lichaam (binnenwereld) tegendruk te geven, om niet kopje onder te gaan. Ons lichaam en geest doet dit automatisch, dag in dag uit, jaren lang. Op een gegeven moment zijn we deze manier van leven ‘gewoon’. We hebben niet meer door dat ons lichaam in een ongemakkelijke omgeving leeft, in een ongemakkelijke houding leeft. 

Geest en lichaam geven al die tijd tegendruk aan die omgeving. Als dit alles op een jonge leeftijd (1e 7 levensjaren) gebeurt, gaat de druk van buiten, onze innerlijke druk worden.

We hebben inmiddels aangenomen dat wat de buitenwereld over ons zegt (je kan ook niks, je doet het ook nooit goed, je doet er niet toe, wie denk je wel dat je bent, ik wou dat ik nooit kinderen had gehad, enz.) de ‘waarheid’ is. Zodra het bij ons een ‘waarheid’ is geworden, gaan we vanuit die waarheid denken, handelen, leven. 

Echter diep van binnen weet ons lichaam dat het niet de waarheid is en vecht tegen deze aangenomen informatie. Nu is het jouw aangenomen binnenwereld geworden die druk geeft aan jouw innerlijke wereld. Vooral dit heeft veel effect op je fysieke gesteldheid, hierdoor wordt de kans op ziektes zo groot. 

Het kleine kind

Maar, gelukkig is er een maar…. die ‘waarheid’ is letterlijk en figuurlijk aangeleerd. Dit betekent dat je dit ook weer kan ont-leren. 

Nu is ont-leren niet altijd even gemakkelijk, soms wel, maar als we een vertroebeld beeld hebben over dat we ons is aangeleerd, wordt het lastiger. Neuronenbanen van dit systeem zijn erbij gebaat jou vooral in deze bekende, systeem te houden. Angst voor verandering, twijfel of zorgen maken, doet dit beschermmechanisme weer activeren. 

Maar wat als het niet waar is? 

Wat als je: er wel toe doet, dat je het wel kan, dat je wel belangrijk bent, dat je meer dat goed genoeg bent. Dan heeft het oude denken nog steeds de overhand, want zo is het nu eenmaal geprogrammeerd. Het vergt tijd om het e.e.a. te herprogrammeren. Soms gaat het snel, soms duurt het wat langer, afhankelijk hoe hardnekkig een ‘oude’ overtuiging is.

Tijd om die oude programma’s in je hoofd, aan te kijken, te onderzoeken. Want dit oude denken is de grootste oorzaak van fysieke problemen. Dit kunnen kleine of hele grote problemen zijn. 

hersen mentaal

Wat gebeurt er in het fysieke lichaam door de druk van buiten?

Je lichaam past zich continue aan de buitenwereld en binnen wereld aan. Afhankelijk van ons denken of hoeveel invloed de buitenwereld op ons heeft. Ons hormoonstelsel gaat aan de gang, cortisol en insuline aanmaak zodra we in actie komen. Het sympathisch zenuwstelsel zorgt ervoor dat bloeddruk wordt verhoogd, de ademhaling versneld, glucose uit de opslag wordt gehaald om in beweging te komen, om te vechten en vluchten. Doordat het sympatisch stelsel aan het werk is, wordt de spijsvertering afgezwakt (para-sympatisch stelsel). 

Stel je voor als je spijsvertering wordt afgezwakt, je voedsel kan minder gemakkelijk worden verteerd. Zodra iets lang in het lichaam blijft gaat het giften en rotten. Dit veroorzaakt ziektes. 

Tegelijkertijd maakt je hart overuren, moet harder werken om in die actie modes te blijven om tegendruk te geven aan de buitenwereld. Deze overbelasting zorgt op den duur voor hart en vaatziektes.

Maar ook de overdaad van insuline kan diabetes II veroorzaken. Of zelfs kanker. Dit zijn dan nog maar een paar voorbeelden. Er gebeurt veel meer in je lichaam. 

 

Dolphinflow

Wat win je bij het ontdekken van de oorzaak?

Je wint een stuk innerlijke heling en groei. Hoeft niet altijd zo te zijn dat je gelijk van je ziekte geneest, maar kan ook wel zodra je inzichten krijgt. Maar kan ook wel. Dit is niet echt het doel. Belangrijkste is dat oude gedachten om te buigen, zodat de weg naar pijn wordt gestopt en heling plaats kan vinden. 

Door de moed en lef echt naar binnen te gaan en te kijken, win je in elk geval een stuk meer innerlijk geluk. Zicht wat je te doen hebt. Met grote kans op voorkomen. 

Bruce Lipton

Bruce Lipton, celbioloog. Hij legt uit hoe we de eerste 7 levensjaren al worden gevormd. 

Toen waren we te jong om ons ervan bewust te zijn. Hoe kan het dat die ervaringen ons op latere leeftijd belemmert in ons denken, handelen, verbinden?  Hoe onze relaties, geluk en werkomstandigheden onder invloed staan van deze op jonge leeftijd opgedane ervaringen, opvoeding, overtuigingen?

Coach Traject meestal in: 6 sessies van 1,5 uur. 

Kosten per sessie: € 225,- incl. BTW.
Kosten voor 6 sessies: € 1170,- incl. BTW. in één keer te betalen

Coach is Monique Peperkamp, zij is holistisch therapeut en docent Medisch Psychosomatiek aan TranceArt Academie en Den Haag.

Zij bezit deskundigheid, heeft ze zelf de nodige ziektes gehad waarin ze heeft mogen onderzoeken wat de achterliggende psychosomatische oorzaken waren van de ziekte. Monique kreeg in 2010 de diagnose baarmoeder kanker. Na de operatie bleek het gezwel uiteindelijk geen kanker te zijn. Naast Monique bleek haar zoontje bij geboorte Spina Biffida Occulta te hebben (gesloten open rug). Voorspellingen waren dat hij nooit zonder hulpmiddelen zou kunnen lopen. Dit was voor Monique de reden om verder onderzoek te gaan doen waarom mensen ziek worden. Bij haar zoontje had ze sterk het gevoel dat deze diagnose niet klopte. Het proces bracht haar veel inzichten. Ook hij is na de ingreep, volkomen gezond. Maar het zijn vooral de inzichten die verkregen zijn door geconfronteerd te worden met de ziekte wat de ware heling is geworden.

Lees haar verhaal in de blog: Wat de diagnose kanker mij vertelde.