REIS NAAR JE HART

7-daagse retreat in rustieke Franse Dordogne.

7 - 14 september 2024

Deze retraite “Reis naar je hart” – maak je een unieke en transformerende ervaring mee, die je uitnodigt om een diepe innerlijke reis te maken en verbinding te maken met de essentie van je hart. Tijdens deze retraite bieden we een inspirerende en veilige ruimte waarin deelnemers de gelegenheid krijgen om te vertragen, te reflecteren en zich te verdiepen in hun innerlijke wereld.

De stilte van deze landelijke omgeving zal je verwelkomen. Ontdek, beleef en geniet tijdens deze heerlijke “Reis naar je Hart” week die je dichter bij je waardevolle zelf brengt. 

In deze retraite sta jij centraal. Wat er in jou leeft,  hoe jij jezelf ziet en hoort zal worden versterkt op het moment dat jij de liefde vanuit je hart toestaat te stralen voor jou. We kunnen stralen voor anderen, er zijn voor anderen, anderen naar het zin maken. Uiteindelijk loop je leeg. Op het moment dat je de liefde gaat stralen voor jezelf, is geven aan de ander vanzelfsprekend. De retraite is ontworpen om je te helpen:

  • Ontdekken wat jouw hart werkelijk verlangt.
  • Loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen.
  • Creëren van ruimte voor zelfliefde en compassie.
  • Herstellen van balans tussen lichaam, geest en ziel.

We nodigen je uit om deel te nemen aan deze bijzondere reis naar binnen, waar je de rust en helderheid vindt om je hart te volgen en een vervuld leven te leiden. Laat “Reis naar je hart” je gids zijn op weg naar persoonlijke groei en welzijn.

KOSTEN
Kosten voor deze prachtige week: € 1.350,- p.p. inclusief: logies, ontbijt, lunch & diner, drinken (geen alcohol), alle workshops, de woensdag excursie,  eindschoonmaak). 
Met eigen tent/caravan zijn de kosten: € 950,- p.p. 
Exclusief: vervoer heen- en terugreis, zwemhanddoeken, eten/drinken tijdens de excursie.

Reis naar je Hart wordt in een kleine groep gegeven, maximaal 6 deelnemers.

Vervoer –  heen en terug opties:
Op 7 september a.s. is het ontvangst vanaf 16.00 uur. 
Er zijn 3-aantal manieren om zaterdag, 7 september a.s. bij Le Roseau aan te komen:

  • Goedkoopste manier: Meerijden met de bus (MPV) met chauffeur Pim (10-11 uur rijden), zelfde route. Er zijn waterflesjes en wat versnaperingen voor onderweg. Lunch zelf regelen. Voordeel is dat je meer uitgerust aankomt. Onderweg maak je alvast kennis met enkele andere deelnemers. Opstapplaats Zoetermeer. Vertrek heenreis rond 06.00 uur op heenreis en 09.30 op terugreis. Kosten € 275 p.p. (goedkoopste en leukste optie).
  • Eigen vervoer (10-11 uur rijden incl. stops en tanken). Reken erop dat je ongeveer € 350,- aan retourkosten (tanken en tolwegen) kwijt bent.  
  • Vliegtuig en transfer Vliegen Rotterdam – Bergerac (1,5 uur reistijd vlucht).  Afhankelijk van de bagage die je zelf meeneemt en wanneer je boekt. Kosten tussen € 180 – € 275 p.p, retour (zelf boeken). Je bent er snel en minst vermoeid. Voor de transfer Bergerac – Génis komt er € 80,- extra bij voor een retour. Deze rit duurt 1,5 uur. 
Prijzen zijn inclusief BTW.

LE ROSEAU

Het Grote Huis – slaapkamers, toiletten en badkamer
In het grote huis zijn er op de  1e verdieping 3 eenvoudige slaapkamers. Tuinkamer heeft 1 2-persoonsbed. De kluismaker 2 1-persoonsbedden. Het appartement 2 1-persoonsbedden. Op deze verdieping is een toilet en een wastafel aanwezig.
De badkamer is beneden voorzien van 2 zalige douches, 2 toiletten en 2 wastafels. Hier kun je gewoon gebruik van maken, graag netjes achterlaten.
De kans dat je een kamer met iemand deelt is aanwezig, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers. Graag zelf je eigen zwemhanddoeken mee te nemen. 
 
Woonkamer en keuken
In het grote huis bevindt zich de woonkamer en de keuken. Gedurende deze retraite week stellen de eigenaren hun huis, keuken en tuin ter beschikking voor de groep. Ik nodig jullie uit hier respectvol mee om te gaan.
 
Kleine Huis – Gites
Beneden is de woonkamer en keuken. Op de eerste verdieping zijn er 2 slaapkamers. 1 slaapkamer met 1 2-persoonsbed en 1 slaapkamer met 2 1-persoonsbedden. Hier is ook een douche en een apart toilet. De gites is voorzien van een veranda met uitzicht op de grote tuin.  
 
De tuin
De tuin is voor iedereen beschikbaar. Paul en Jelly (eigenaren van Le Roseau) verbouwen al hun groenten, fruit en kruiden zelf. Dit doen ze d.m.v. permacultuur, ze gebruiken geen giftige stoffen. Je mag van alles met liefde en respect plukken.
In de tuin zijn vele plekjes te vinden waar je even heerlijk tot je zelf kunt komen. De tuin wordt gesierd door een grote zwemvijver, zwembad en trampoline.
Er is voldoende ruimte in de tuin voor kleine tentjes op te zetten. In het grote huis kan er gebruik gemaakt worden van toiletten en douches.
 
Meditatieruimte
Onder het grote huis bevindt zich de meditatie-stilte ruimte waar we veel oefeningen zullen doen. Uiteraard gaan we ook gebruik maken van de heerlijke grote tuin als het weer het toelaat.
Maaltijden en drinken
Deze week worden de maaltijd verzorgt door onze kok Linda Pluim. Zij heeft een voorliefde voor het koken van vegetarische maaltijden. Graag willen we iedereen tegemoetkomen en rekening houden met eventuele dieet wensen.
Zaterdag 7 september word je bij aankomst ontvangen met een drankje en later zal er soep, brood, hartige hapjes en drankjes worden geserveerd. Op zaterdag 14 september wordt er nog een ontbijt geserveerd. 
 

Reis naar je Hart Programma
Laat je verrassen! 
Zondag, maandag en dinsdag zullen de dagen gevuld zijn met workshops, meditaties, visualisatie, stilte en rust momenten, opstellingen en wandelingen en meer …
Woensdag, vrije dag, excursie naar de hele gezellige Markt in Montignac of we brengen een bezoek aan de Zwarte Madonna van Rocamadour. Rocamadour of Roc-Amadour is een stad in Frankrijk, in het Centraal Massief, departement Lot. De stad is een goed bezochte bedevaartsplaats.
Donderdag en vrijdag gaan we weer verder met het programma. 
Tussen de workshops door is er voldoende ruimte om lekker te genieten van de rustgevende omgeving, een duik te nemen in het zwembad of de zwemvijver of lekker te rusten in de overgrote tuin of een dutje te doen in een hangmat. 

Vertrek
Zaterdag is het vertrek na het ontbijt. Uitchecken voor 12.00 uur.

Bedevaartoord Roc-Amadour