Voorstellen

Wie zijn wij

Dolphin symbool

Monique Peperkamp

Monique Peperkamp

Monique is een ervaren 50 plusser. Ze heeft een bewogen leven achter de rug van misbruik, ziekte, scheiding, schulden, huis kwijt, verlies van opdrachten, en daar heeft ze veel lering en levenservaring uit getrokken. De voorvallen hebben haar krachtiger mens gemaakt en vooral dankbaarheid, innerlijke vrijheid, inleving en compassie gebracht.
Naast levenservaring heeft ze ook de nodige opleidingen gedaan zoals coaching, holistisch therapeut, mindfulness, medisch psychosomatisch docent, ademcoach, emotioneel lichaamswerk en familie opstellingen.

Ruim 20 jaar geleden kwam er een keerpunt in Monique haar leven, deze gebeurtenis, wat te maken had met gezondheid, had ervoor gezorgd dat ze haar werkzaamheden als freelance Event Organisator bij KPN heeft laten vallen en is gaan werken aan preventieve gezondheid. Ze is zich af gaan vragen:

Waarom worden mensen ziek?

Vele boeken en trainingen over meridianen, chakra psychologie, maar ook de medisch psychosomatische leergang leerde haar dat: Slechts 3% van de mensen geboren worden met fysieke of geestelijke afwijkingen. De meeste gezondheidsklachten ontstaan in de loop van het leven van de mens. Hoe dan? Een deel van deze klachten ontstaan vanuit pech en ongelukken. 

Voor het gros komt het voort uit de druk van de buitenwereld die veel invloed heeft op jouw binnenwereld. En vooral de manier waarop jij ermee omgaat. Dus de druk van je omgeving beïnvloedt jou tegendruk van binnenuit. Je lichaam is altijd op zoek naar balans. Hoe hoger de druk van de omgeving op wie je bent, wat je denkt en doet, hoe je leeft, hoe je eruit ziet, en dat begint al op hele jonge leeftijd, hoe meer tegendruk je van binnenuit geeft, door o.a. te pleasen, te beschermen, te perfectioneren, klein te maken, te verdedigen,  enz. Gros van deze mechanismen ontstaan in de eerst zeven levensjaren. Wanneer je afhankelijk bent van je ouders of opvoeders. Al deze mechanismen hebben op den duur een nadelig effect op je lichamelijke en geestelijke processen. De kans is inmiddels groot dat je van kind naar volwassenheid deze druk als waarheid hebt aan genomen, deze bent gaan geloven en naar bent gaan leven (ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg, ik ben niet belangrijk, niemand zit op me te wachten, kan ik het wel, ze zien me niet, ze horen me niet enz.). Dit wordt genoemd de druk van binnenuit op je fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid.

Hoe meer druk, hoe meer stress, hoe hoger de spanning op je spieren, hoe slechter de bloeddoorstroming, hoe moeilijker de zuurstof, voedingsmiddelen, eiwitten, vetten en koolhydraten hun eindbestemming kunnen bereiken. Maar ook de afvalstoffen vinden hun weg naar buiten lastiger. Hierdoor ontstaan er blokkades, weerstand, stilstand in het lichaam en dàt is juist nu zo schadelijk voor organen, weefsel, cellen en veroorzaakt ziektes.

Hoe krachtiger, vrijer, blijer jij je van binnen voelt hoe positiever de invloed op jouw welzijn. 

Persoonlijke ontwikkeling via coaching, counseling en/of therapie, is een tegenhanger voor die stress. Want hoe krachtiger, vrijer, blijer jij je van binnen voelt hoe minder de druk van buitenwereld en druk binnenwereld invloed heeft op je welzijn. Door inzicht te krijgen in je aangeleerde overtuigingen die jou belemmeren een gelukkig leven te ervaren, kun je deze overtuigingen afleren en vernieuwen met nieuwe frisse, voedende, inspirerende en blije overtuigingen.

Een lichaam en geest in balans is een leven in vrijheid en blijheid, vitaal en levendig.

Monique heeft geleerd hoe ze haar negatieve en belemmerende overtuigingen en gedachten kan stoppen en ombuigen naar voedende, energierijke, blije en vrije gedachten. Het vraagt een dagelijks bewust zijn van haar eigen denken, want oordelen of anderen beschermende gedachten ploppen op in nanosecondes op. Voor ze er er erg in heeft dus. Zodra ze het merkt, is haar energie level al gezakt en haar lichaam gestart met het aanmaken van stresshormonen. Zodra ze deze gedachtenstroom stopt en een glimlach op haar gezicht tovert, worden juist de gelukshormonen aangezet en verlaagd ze op die manier haar stress. Dit is een oefening van jaren geweest. Haar ervaring is dat het niet van de een op andere dag lukt de controle over haar eigen denkpatroon te krijgen en haar krachtige innerlijke criticus tot zwijgen te brengen. Oefening baart kunst en dat is gebleken. Nu is ze makkelijker in staat stress situaties aan te kijken, de stress eruit te halen, en ermee te dealen op één avontuurlijkere en leergierige manier. En natuurlijk zij is ook mens, soms overvallen emoties haar ook nog steeds, maar weet ze deze veel sneller te verwerken en om te buigen.

“Mijn missie is je mee op reis naar binnen en te ontdekken wie je werkelijk bent, zodat je je vrij, blij en vol vertrouwen in het leven kunt staan.’ 

Dolphin symbool

Pim
koenen

Pim Koenen

Pim is een afgestudeerd bedrijfseconoom met bedrijfspsychologie en komt oorspronkelijk uit de wereld van detachering en recruitment. Hij heeft jaren geleden ervaring opgedaan als directeur op basisscholen en bedrijfsleven, tevens heeft hij als interimmanager bij diverse bedrijven gewerkt en leidde strategie- en hei sessies. Hij heeft een jarenlange ervaring in het geven van bedrijfstrainingen op het gebied van teambuilding, netwerken, Balance Score Card en Verbindend Communiceren. Naast trainingen biedt hij ondersteuning aan tijdens coachingstrajecten voor individuele loopbaanbegeleiding, stressverlaging en persoonlijke ontwikkeling.

Levenservaringen, trauma’s en inzichten hebben hem gevoed en hem sterker gemaakt, inlevingsvermogen gegeven om de ander beter te begrijpen en te ondersteunen.