Droomdiner

Spiritueel roman

Droomdiner
spiritueel roman gebaseerd op eigen ervaring en die van anderen

De schrijfster Monique

Mijn 1e roman, Droomdiner, is uitgebracht in 2014. Het is een spirituele roman gebaseerd op eigen ervaringen in meditaties en klantsessies.

De oorsprong van het verhaal ligt in het pad dat mijn vader heeft gelopen op zijn sterfbed. In de laatste fase van zijn leven heb ik met mijn vader een reis naar zijn onderbewuste mogen maken. Daar liet hij mij zien hoe hij zijn leven aan het afronden was. Dit was het mooiste cadeau wat mijn vader mij ooit heeft gegeven. Hij nam me mee naar zeven plateaus die zijn kern kwaliteiten en gebreken vertegenwoordigden. Hij liet me zien hoe hij met zijn eeuwige twijfel omging. Hoe hij zichzelf zag als jong mannetje, waarin hij genoot van het leven, vol avontuur zat en graag grenzen verlegde. Vervolgens liet hij me zien hoe gebeurtenissen hem brachten naar angst, vertwijfeling en wantrouwen. Hoe boosheid veranderde in vergeving en innerlijke rust. Veel leed werd weggenomen en liefde is ervoor in de plaats gekomen. 

Veel van dit soort reizen maakte ik ook met mijn klanten. Reizen die hun gouden parels lieten zien, verstopt achter dichte deuren, betonnen muren, donkere gaten en meer. Vele reizen hebben zulke mooie inzichten gebracht. 

Deze inzichten heb ik willen delen met anderen. Veel van deze verhalen die ik bij mensen hoor gaan over: niet gehoord, niet gezien of niet geliefd worden. Dat enorme gemis doet veel pijn. Door de reizen die ik met hen heb gemaakt is de pijn omgebogen in vertrouwen, liefde, vergeving, opening, ruimte, vrijheid…

Tijdens het schrijven van Droomdiner heb ik me sterk verbonden gevoeld, kreeg ik de mooiste zinnen door en voelde ik vooral liefde stromen. 

In 2021 wordt Droomdiner opnieuw uitgebracht. Nu zijn er nog een paar 1e druk exemplaren te bestellen bij: info@dolphinflow.com.

Kosten: € 19,95

Het verhaal

Tijdens een kerstbrunch komen 12 mensen samen in een restaurant. Het restaurant heeft een aparte, doch gezellige uitstraling. De 12 mensen zijn collega’s, vrienden en partners van elkaar. Tijdens het eten van de eerste hap vangen de individuele reizen aan.

Zo verdwijnt Leonie dwars door de grond en komt uit bij een ijsgrot, waar ze zichzelf ziet staan als klein meisje in een ijsjurk.
James, de eigenaar van het bedrijf, stapt in de trein die als een rollercoaster door het landschap raast. In gedachten blijft hij bezig met zijn werk, buiten raast zijn leven aan hem voorbij. Wordt hij op tijd wakker om te zien wat hij mist? 
Anna zwemt opeens op een hele vreemde locatie. Dan krijgt ze zichzelf in de spiegel te zien, staande in een wetsuit. Durft ze echt naar zichzelf te kijken? 
Alex merkt dat zijn oude pijn gevoed wordt door de artikelen die hij leest in de media en wat voor effect die op hem hebben. Kan hij zien wat voor gevolgen dat heeft voor de dierbaren om hem heen? 
Sam wordt opgeschikt door vorige levens. Hij heeft enorm veel moeite zich staande te houden in groepen. Tijdens het zien van die vorige levens begrijpt hij waarom.
Niels zakt weg in de meest treurige omgeving. Hij weet zich niet langer staande te houden. Toch wacht hem daar een prachtige verrassing. 
Emma treft zichzelf in de meest enge gang die ze ooit heeft gezien. Achter elke deur ligt oud zeer verborgen, die ze jaren lang niet heeft aan willen kijken. Heeft ze het lef de deuren te openen? 
Jill maakt een onmogelijke reis door de ruimte totdat ze niet verder kan. Ze weet niet hoe ze er is gekomen, maar kan ze ook terug?
Femke vliegt de wereld rond. Ze ervaart hoe ze alles van een afstandje kan zien. Maar bevalt het haar ook wat ze ziet…
Tess krijgt te maken met een vreemde reis waarin het tijd wordt dat ze voor zichzelf gaat kiezen, maar kan ze dat ook?

Door de reizen aan te gaan, ontstaan er onderling nieuwe verbindingen. Verbindingen die allen doen verrassen.

Droomdiner Sam
Sam ziet zichzelf omringt door Stonehenge
Droomdiner Leonie
Leonie onmoet zichzelf als kind in de ijsgrot
Droomdiner Iris
Iris wordt bedreigend door een wolf